Az EMCC (Európai Mentoring és Coaching Szövetség) ETIKAI KÓDEX célja, hogy elterjessze a legjobb coach vagy mentoring gyakorlatokat, továbbá biztosítsa, hogy a coaching kapcsolatban én, mint “coach-szakember” a kliensemmel a lehető legmagasabb szakmai színvonalat tartsam fenn, így a coaching környezet a lehető legjobb lehetőséget biztosítsa a tanulásra és a fejlődésre. (EMCC Etikai kódexe alapján)

A Célkitűzés etikai kódex meghatározza, hogy az egyéni vagy szervezeti megrendelők, ügyfelek egy coaching kapcsolatban mit várhatnak tőlem, mint coachtól, és meghatározza azt is, hogy mi az, amit kiindulási pontként meg kell határozni bármilyen megkötött szerződésben.

Az EMCC tagjaként elfogadom az EMCC céljait és alapelveit. Elfogadom az EMCC eljárás rendjét, amelynek alkalmazásával egy esetleges általam elkövetett etikai vétség bejelentésre és kivizsgálásra kerülhet. 
EMCC összes tagként a szerződéskötési fázisban, illetve elérhető információként a honlapomon tájékoztatom a megrendelő szervezetet és magát az ügyfelet az etikai kódex létezéséről.

EMCC kompetencia keretrendszer

Az EMCC kompetencia keretrendszer leírást ad a coachok munkájáról 4 meghatározott fejlettségi szint alapján, annak érdekében, hogy segítse a coachokat saját fejlettségi szintjük felmérésben. A kompetencia keretrendszer ismerete számomra biztosítja, hogy tisztán lássam a coach karrierem és tudásom, szakmai fejlődésem mérföldköveit, kihívásait, a tudás és gyakorlat megszerzésének szükséges lépéseit, tanulásom és önképzésem célját.

A Kompetencia Indikátorok a coaching szakma magatartási ill. elvi útmutatói, amelyek megfelelnek a nyolc kompetencia kategóriának. 

A kompetencia keretrendszer egy értékelési eszköz is. Ez alapján az EMCC akkreditációs bizottsága képes értékelni engem, mint coachot szakmailag. Akkreditációs tanúsítványt kaptam az egyéni akkreditáció practitioner szintjéről, amely azt jelenti, hogy az EMCC által meghatározott 4 fejlettségi szintből (EIA) a másodiknak megfelelek és minden, az ahhoz tartozó tapasztalattal, tudással, gyakorlattal rendelkezem, illetve a Grow Group, ahol a practitioner szintű coach képzésemet végeztem, szintén az EMCC által elismert és akkreditált (EQA) tudást átadó képzési intézmény.

Az EMCC Sokszínűségi nyilatkozat

Az EMCC Sokszínűségi nyilatkozata tartalmazza a szervezet által meghatározott értékeket és működési módot, elvárja ugyanezt minden tagjától, tagszervezetétől, alkalmazottjától, tanácsadójától és együttműködő partnerétől a bármilyen megkülönböztetés mentes kapcsolatok kialakítása érdekében. Cél a mindenki számára elérhető társadalmilag felelős élet, az egyéni és társadalmi jólét erősítése. Mindezek érdekében olyan tevékenységet folytatnak, ami növeli a tudatosságot különösen a sokszínűséggel kapcsolatban.

Hivatkozások